Vi springer over hvor kornet er højest

Emmerbrownie

Lækker svampet chokoladebrownie med den skønne emmermel. Opskriften er udviklet af Amanda fra Kornets Hus. 

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 200 g 70% mørk chokolade
  • 265 g rørsukker
  • 120 g emmermel
  • 3 æg
  • 1 spsk. vanille
  • 0,5 tsk. salt
  • 100 g valnødder
  • ca. 12 stk.

Sådan gør du

  • Smør og chokolade smeltes over vandbad.

  • Alle ingredienser på nær valnødder piskes sammen.

  • Massen vendes med smør og chokolade. Hæld blandingen i en smurt springform (ca. 22 x 22 cm) og "dump" valnødder ned oven i kagedejen.

  • Bag kagen ved 170° varmluft i ca. 25 min. Kagen er færdigbagt, når man kan stikke en gaffel ned i midten af kagen, og der hænger lidt kagedej ved gaflen. Kagen skal være svampet, for så smager den bedst.

  • Servér kagen med en god vanilleis og friske bær.