Speltkage med jordbærcreme og friske jordbær
Skøn sommerkage med fantastisk smag af søde, danske, økologiske jordbær. Opskriften er lavet i samarbejde med Ida Lawaetz.
Skøn sommerkage med fantastisk smag af søde, danske, økologiske jordbær. Opskriften er lavet i samarbejde med Ida Lawaetz.
Tænd ovnen på 175°C varmluft.
Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse. Det skal blive helt lyst og luftigt - tager ca. 5-8 minutter.
Sigt speltmel ned i æggeskummet. Blend mandlerne, til det er fint mandelmel. Vend mandelmel, vaniljesukker og salt forsigtigt rundt i dejen.
Hæld dejen i en smurt springform og bag den i ovnen i ca. 25 minutter. Lad kagen køle af, før du tager den ud af formen.
Imens laves cremen til kagen. Vend jordbærskiver og sukker sammen i en skål og lad det stå i 15 minutter. Pisk fløden til en let skum og bland det forsigtigt sammen med jordbærskiverne.
Fordel bærcremen på den afkølede kagebund og pynt med friske jordbær.
Tip: Bærcremen kan varieres med andre bær som f.eks. hindbær eller solbær.