Vi springer over hvor kornet er højest

Yoghurtchokoladekage

Sød og syrlig chokoladekage. Perfekt til dessert

Ingredienser

  • 6 stk. æg
  • 500 g rørsukker
  • 1,5 dl sødmælk (eller mandelmælk/ havremælk)
  • 1,5 dl yoghurt naturel (eller soyayoghurt)
  • 250 g smør
  • ¼ vanillestang, finthakket
  • 400 g sigtet speltmel
  • 75 g kakao

Sådan gør du

  • Æg og sukker piskes, til det skummer godt. Mælk, yoghurt, smør og den fintskårne vanillestang gives et opkog. Mel og kakao sigtes sammen – gerne to gange. Når æggene er pisket færdige, blandes de opvarmede ingredienser i under omrøring lidt efter lidt, og der piskes videre et par minutter. Mel og kakao vendes i med piskeris, til det er blandet godt, dog uden at luften går ud.

  • Dejen fordeles i en smurt bradepande (30 cm x 40 cm).

  • Kagen bages ved 180 grader° i ca. 35 minutter. Mærk efter om kagen er gennembagt ved at stikke en gaffel ned i kagen. Hvis der hænger dej ved, skal kagen bage længere tid.

  • Når kagen kommer ud af ovnen, "tabes" den på bordet eller gives et hårdt bank under formen. Kagen vendes hurtigt om på et stykke papir og køles af med bunden opad.

  • Tips til variationer: Tips til variationer: Tilsæt 100 g rosiner, 100 g hakket chokolade eller en finthakket appelsin.