Aurions rugsurdej, biodynamisk, 100 g

På lager
38,00 DKK

Produktbeskrivelse

Vores rugsurdej er fra 1968 og stammer fra H. C. Andersens Bageri i Haderslev. Jørn Ussing Larsen, som sammen med sin kone Inger, stiftede Aurion, havde en tante i Haderslev. Hun fik surdejen fra H. C. Andersens Bageri og sendte den op til Hjørring til Jørns far, som var konditor og ejede et meget kendt konditori i Hjørring, Willys Konditori. Han gav surdejen til Jørn. Og det er så den surdej, vi bager med den dag i dag.

Rugsurdejen anvendes som hævemiddel i brød. Hvis surdejen ikke bruges inden for tre uger, bør den friskes op. Dette gøres ved, at man tager 1 dl vand, blander det med 100 g rugmel og ½ dl af den gamle surdej. Denne blanding henstår i ca. 4 timer ved stuetemperatur og sættes derefter i køleskab.

Indhold

RUGMEL** 50%, vand 50%.
**=biodynamisk. 

Næringsindhold pr. 100g

Energi 665 kJ /159 kcal
Fedt 1,1 g
- heraf mættede fedtsyrer 0,2 g
Kulhydrat 30 g
- heraf sukkerarter 0,5 g
Kostfibre 7,6 g
Protein 4 g
Salt 0 g

Nettovægt:
100 g

​Opbevaring:
På køl ved max. 5°C.

Oprindelse:
Danmark. 

Mærkning: 
Godkendt af Demeterforbundet.