Fremtidens Brød af Fortidens Korn af Jørn Ussing Larsen - ny revideret udgave

På lager
199,00 DKK

Produktbeskrivelse

Fremtidens Brød af Fortidens Korn af Aurions grundlægger, kornentusiasten Jørn Ussing Larsen, i ny revideret udgave udgivet på Politikens Forlag i november 2022. 

Siden bogen udkom for første gang i 1999, er der sket meget på matriklen på Guldagervej i Hjørring. Jørn er gået på pension fra Aurion og helliger sig nu opgaverne i Kornets Hus, som er kulminationen på Jørns mangeårige passion for korn og indsats for at udbrede kendskabet til kornets fremragende egenskaber. I denne nye udgave er der følgelig også inkluderet et forord om Kornets Hus. 

I bogen fortæller Jørn om de gamle kornarter, om deres oprindelse, smags- og bageegenskaber, og så fortæller han begejstret om spelten.

Spelten er Jørns hjertebarn. Mødet med spelten tilbage i 1991 blev et vendepunkt både for ham og for Aurion, for det blev startskuddet til en spændende kornrejse, hvor Jørns nysgerrighed har ført til vores store kornsortiment med fokus på oldtidskorn og nordiske landsorter. 

Jørn deler ud af sin viden og sine erfaringer med oldtidskorn og med bageteknikker. Desuden indeholder bogen en lang række opskrifter på smagfulde og nærende brød bagt med de gamle kornarter. Der er i opskrifterne anvendt forskellige hævemetoder, og en stor del af brødene er hævet ved brug af gamle hævemetoder som fx honning-salt-hævning. 

En klassiker for brød- og kornelskere, som har lyst til at gå i dybden med de gamle kornarters oprindelse. 

144 sider.