Bøgetræsform, Malthe, 2,3 l

På lager
365,00 DKK

Se hvordan du bruger træforme med bund:

Produktbeskrivelse

Special- og lokalt designet bageform af bøgetræ med aftagelig bund. I serien findes tre andre forme: Theo, Tom og Jonathan. 

Malthe har et rumindhold på 2,3 liter svarende til max 1,7 liter dej. Den måler 9,5 cm i højden, 32,5 cm i længden og 13,7 cm i bredden.

Formene er designet af Søren Bangsø og Jens Jakob Sejersen - to driftige bageentusiaster fra Nr. Lyngby i Vendsyssel. Ideen med at udvikle smukke og praktiske bageforme i træ kom efter flere års surdejsbagning i metalforme. Søren og Jens Jakob kontaktede Aurions bagenørder, og resultatet er fire smukke bageforme i fire forskellige størrelser. Hvis I studser over navnene, ja så er det såmænd sådan, at formene er opkaldt efter børnebørnene.

Formene er lavet af massivt bøgetræ og kun samlet med "svalehaletapper" og dyvler. Der er ikke anvendt skruer eller lignende, kun godt gammeldags håndværk. I den ene gavl er der et hul, som passer til bagetermometer (følger ikke med). 

Bøgetræ er et yderst velegnet materiale til fødevarebrug, og formene er naturligvis ikke behandlede med kemi eller andet. De giver en nænsom bagning, skøn aromadannelse, luftig krumme og sprød skorpe. De er særdeles velegnede til surdejsbrød, som typisk skal bages længere ved lav varme. Bemærk, at formen ikke må bages ved højere temperaturer end 200°. 

Bunden er løs og ca. 1,5 mm kortere end selve formen. Når man får formen leveret, er bunden placeret 10-15 mm oppe i formen. Efter 1-2 bagninger vil bunden svinde lidt ind og falde ned i formen, hvor den hviler på tapperne i gavlene på formen. Fordelen ved bunden er, at ønsker man ikke en hårdt bagt rugbrødsbund/skorpe, så skåner bunden brøddejen under bagningen.  

Vejledning til isætning af bund. 

Inden brug skal formen smøres godt med olie fx raps-, solsikke- eller olivenolie, så træet bliver godt mættet. 

Når du bager med formen, skal den smøres med smør eller plantebaseret fedtstof, så brødet ikke hænger i. Se også brugsanvisningen, som følger med formen. 

Der følger ikke låg med til formen. Bemærk, at det stållåg vi har i webshoppen IKKE passer til denne form.