Vi springer over hvor kornet er højest
  • Demetercertifikat 2025 Aurion Udløb31.05.26
  • Aurion Organic Certificate DK Exp 2026
  • Aurion Organic Certificate EU Exp 2026

Brusebadsboller med dalarhvede

Luftig og smagfuld grovbolle.

Ingredienser

  • ½ liter koldt vand
  • 5 g økologisk gær
  • 1 tsk. rørsukker
  • 1 tsk. salt
  • ca. 550 g groft dalarhvedemel
  • ca. 12 stk.

    Sådan gør du

    • Vand, gær, salt, sukker og mel røres sammen til en blød dej. Den sættes i køleskabet i en skål med låg natten over.

    • Bollerne sættes på en bageplade med bagepapir. Brug hænderne der er dyppet i vand. Du kan også bruge to skeer, der er dyppet i vand.

    • Pladen sættes i en forvarmet ovn med det samme ved 230° i 10 minutter. Derefter skrues der ned for temperaturen til 210°, og bollerne bages færdige - ca. 10 minutter mere.

    • Bollerne skal bages godt gyldne og faste over det hele for at være ordentligt gennembagte.

    • En blød dej giver flade, men saftige boller. Er dejen fastere, bliver bollerne højere, men knap så saftige.

    • Boller af en blød dej skal bages godt igennem, de de ellers kan blive klæge.

    Close menu