Vi springer over hvor kornet er højest

Brusebadsboller med dalarhvede

Luftig og smagfuld grovbolle.

Ingredienser

  • ½ liter koldt vand
  • 5 g økologisk gær
  • 1 tsk. rørsukker
  • 1 tsk. salt
  • ca. 550 g groft dalarhvedemel
  • ca. 12 stk.

Sådan gør du

  • Vand, gær, salt, sukker og mel røres sammen til en blød dej. Den sættes i køleskabet i en skål med låg natten over.

  • Bollerne sættes på en bageplade med bagepapir. Brug hænderne der er dyppet i vand. Du kan også bruge to skeer, der er dyppet i vand.

  • Pladen sættes i en forvarmet ovn med det samme ved 230° i 10 minutter. Derefter skrues der ned for temperaturen til 210°, og bollerne bages færdige - ca. 10 minutter mere.

  • Bollerne skal bages godt gyldne og faste over det hele for at være ordentligt gennembagte.

  • En blød dej giver flade, men saftige boller. Er dejen fastere, bliver bollerne højere, men knap så saftige.

  • Boller af en blød dej skal bages godt igennem, de de ellers kan blive klæge.