Vi springer over hvor kornet er højest

Brusebadsboller med spelt

Brusebadsboller kan varieres i det uendelige. Her er de bagt med speltmel, som giver en helt fantastisk kornsmag.

Ingredienser

  • ½ l. koldt vand
  • 5 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. rørsukker
  • 250 g speltmel
  • Ca. 350 g sigtet speltmel

Sådan gør du

  • Mix dejen: Vand, gær, salt, sukker og mel røres sammen til en blød dej.

  • Overnat på køl: Dejen sættes i køleskabet i en skål med låg natten over (eller i mindst 6 timer).

  • Form bollerne: Bollerne sættes på en smurt bageplade eller plade beklædt med bagepapir. Du kan sætte bollerne på pladen med to skeer eller med hænderne, der er dyppet i koldt vand. De skal ikke formes til boller, men være lidt flydende.

  • Sæt i ovn: Pladen sættes i ovnen med det samme ved 230° i ca. 25 minutter. Bollerne skal bages godt gyldne og faste over det hele for at være ordentligt gennembagte.

  • Bagetip: Man kan vælge at bruge hele dejen på én gang eller bage i flere omgange. Dejen kan sagtens bruges over 2-3 dage ved opbevaring i køleskab.