Vi springer over hvor kornet er højest

Kamutboller

Kamut er en kæmpedurumhvede med store gule kerner og en lidt nøddeagtig smag.

Ingredienser

  • ½ l koldt vand
  • 50 g kamutflager
  • 10 g økologisk gær
  • 10 g sukker eller honning
  • 200 g kamutmel
  • 350 g sigtet speltmel
  • ½ dl olie
  • 10 g salt
  • Ca. 12 stk.

Sådan gør du

  • Bland vand og kamutflager og lad det trække i 20 minutter. Tilsæt gær og kamutmel. Resten af ingredienserne røres i dejen til en blød dej.

  • Dejen hæver koldt natten over i køleskabet. Læg gerne et låg eller film over skålen.

  • Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, brug hænderne, der er dyppet i vand. Du kan også bruge to skeer.

  • Pladen med bollerne sættes i en forvarmet ovn med det samme ved 230° i ca. 10 minutter. Derefter skrues temperaturen ned til 210°, og bollerne bages videre i ca. 10 minutter.

  • Bollerne skal bages godt gyldne og faste over det hele for at være gennembagte.