Vi springer over hvor kornet er højest

Purpurhvedeboller

Purpurhvede har fået sit navn efter den røde farve, som sidder i skaldelene. Det giver dit bagværk det smukkeste rosa skær.

Ingredienser

  • 1/2 l. vand (ca. 25°)
  • 5 g gær
  • 10 g salt
  • 10 g sukker
  • 280 g purpurhvedemel 
  • 270 g hvedemel 
  • Ca. 10-12 stk.

Sådan gør du

  • Vand, gær, salt, sukker og mel røres sammen til en blød dej.

  • Dejen sættes i køleskabet i en skål med låg natten over.

  • Bollerne sættes på en smurt bageplade (eller beklædt med bagepapir) med hænderne, der er dyppet i koldt vand. Du kan også bruge to skeer.

  • Pladen sættes i en forvarmet ovn med det samme ved 230° i 10 minutter. Derefter skrues temperaturen ned til 210°, og bollerne bages videre i 10-15 minutter.

  • Bollerne skal være godt gyldne og faste over det hele for at være ordentligt gennembagte. 

  • En blød dej giver flade, men saftige boller. Er dejen fastere, bliver bollerne højere, men knap så saftige. Boller af en blød dej skal bages godt igennem, da de ellers kan blive klæge.