Vi springer over hvor kornet er højest

Valnøddeboller

Skønne grovboller med knasende valnøddekerner. 

Ingredienser

  • 650 g grahamsmel
  • 4 dl vand (ca. 37°)
  • 1 tsk. salt
  • 25 g gær
  • 1 spsk. honning
  • 75 g smør eller olie
  • 75 g grofthakkede valnødder
  • 1 æg (kan udelades)
  • ca. 12-14 stk.

Sådan gør du

  • Bland mel og vand: Halvdelen af melet blandes med vandet.

  • Derefter iblandes gæren og de resterende ingredienser undtagen resten af melet, som blandes i til sidst.

  • Tip om valnødder: Valnødderne kan gøre dejen lidt mørk.

  • Æltning: Dejen æltes godt igennem og hviler nogle timer, til den begynder at hæve godt.

  • Dejen slås op: Dejen slås op i ca. 60 g-boller og hæver på en plade på et lunt sted.

  • Bagetid: Sæt dem i ovnen ved 225° og bag dem til de er gyldne - ca. 20 minutter.