Glutenfrie lagkagebunde
Nem opskrift på lækre lagkagebunde.
Nem opskrift på lækre lagkagebunde.
Slå æggene ud og kom dem i en gryde med rørsukkeret.
Varm æg og sukker let op under meget svagt blus eller i vandbad til æggemassen har en temperatur på ca. 37°.
Når denne temperatur er nået, piskes æggemassen op med en elpisker til den er luftig (ca. dobbelt volumen).
Vend forsigtigt melet i, til der ikke er mere løst mel i massen.
Massen fyldes i en springform på min. 18 cm, der sættes på et stykke bagepapir. Kanten af formen skal ikke smøres, da massen så vil ”falde ned”.
Bag bunden i en 190° varm ovn, til den er gyldenbrun og kan bære, dvs. når der trykkes på midten af lagkagebunden, kan man mærke om bunden er fast.
Vend den ud på bagepapir efter bagningen. Når lagekagebunden er afkølet, fjernes bagepapiret, og bageringen skæres fri med en skarp kniv eller en pallet.
Bunden kan derefter deles i tre bunde ved at bruge en skarp franskbrødskniv.
Læg flødeskum, creme og bær mellem lagkagebundene. Pynt lagkagen på toppen lige inden servering.