Vi springer over hvor kornet er højest

Suppe med boghvede

Servér denne enkle suppe til aftensmad og variér med sæsonens forskellige grøntsager året rundt.

Ingredienser

  • 700 g af årstidens grøntsager, f.eks. gulerod, broccoli og porre
  • 150 g løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. frisk ingefær
  • 1 spsk. smagsneutral olie
  • 2 tsk. rød karrypasta
  • 9 dl god grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. fishsauce (eller ca. 1 spsk. sojasauce)
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1,5 dl hel boghvede (120 g)
  • ½ dåse kokosmælk
  • Salt og peber
  • Skal og saft af 1 limefrugt
  • Friskhakket koriander og mynte

Sådan gør du

  • Sådan gør du : Rens og snit grøntsagerne i mundrette stykker.

  • Pil løgene og hak dem. Pil hvidløget og riv det fint.

  • Skræl ingefæren og riv den fint.

  • Løg: Steg løgene ved middelhøj varme i olien i en gryde under jævnlig omrøring i ca. 5 minutter, til de er klare.

  • Tilsæt hvidløg, ingefær og karrypasta, og steg det under omrøring i et minut.

  • Tilsæt kogende bouillon, fishsauce og sojasauce, og smag til med salt og peber.

  • Boghveden: Kom boghveden i en sigte og skyl den med kogende vand. Kom den i suppen, og lad den simre under låg i ca. 10 minutter.

  • Konsistens: Tilsæt grøntsager og kokosmælk, og lad suppen simre yderligere 3-5 minutter eller til grøntsagerne har den konsistens, du foretrækker.

  • Smag til med limeskal- og saft samt sojasauce.

  • Pynt og anret: Anret suppen i skåle og pynt med hakket frisk koriander og mynte.

  • Serveringstip : Serveres med et godt brød.