Vi springer over hvor kornet er højest

Ferrero Rocher med Fuego-bønner

Elsker du også kombinationen af chokolade og ristede hasselnødder? Så har vi her et bud på en nem og lækker snack. Kan også anvendes som juleslik. 

Opskriften er udviklet i samarbejde med Vælg Bælg. Du kan følge @vælgbælg på Instagram. 

Ingredienser

  • 120 g afskallede Fuego-bønner (opblødte og kogte efter anvisningen)
  • 120 g sorte bønner (drænede og skyllede)
  • 15 saftige dadler
  • 50 g rå kakao
  • 1,5 dl finvalsede havregryn
  • 150 g ristede hasselnødder
  • 0,5 tsk. honning
  • 0,5 tsk. salt
  • 200 g mørk og/eller lys chokolade
  • ca. 30 stk.

Sådan gør du

  • Rist hasselnødderne på en tør pande til de er gyldne.

  • Kom 50 g ristede hasselnødder og de resterende ingredienser (på nær chokoladen) i en foodprocessor og blend det godt sammen til en tyk masse.

  • Sæt massen på køl i 30 minutter.

  • Tag massen ud af køleskabet og form den i små mundrette bidder.

  • Pres en hasselnød ind i hver kugle og sæt nu kuglerne på køl igen.

  • Smelt chokoladen over vandbad.

  • Blend de resterende hasselnødder i en minihakker og bland med den smeltede chokolade.

  • Vend kuglerne i chokoladeblandingen og sæt dem på køl.

  • Når chokoladen er størknet, er de klar til servering.

Aurion holder julelukket fra den 20. december til og med den 2. januar 2025.
Bestillinger efter den 20. december sendes først ud efter nytår.
Rigtig glædelig jul & godt nytår!