Vi springer over hvor kornet er højest

Pandekager

Til denne opskrift har vi brugt ølandshvedemel og sigtet speltmel. Det giver en lidt grovere pandekage med masser af smag. 

Ingredienser

  • 110 g fin ølandshvedemel
  • 40 g sigtet speltmel
  • 40 g rørsukker
  • 2 g fint salt
  • 5 æg
  • 5 dl mælk
  • Ca. 10-12 stk.

Sådan gør du

  • Pisk alle ingredienser sammen i en skål med en håndmixer eller et piskeris til dejen er ensartet.

  • Lad dejen hvile i min. 20 minutter før stegning. Steg i smør på panden.

  • Til denne opskrift har vi anvendt en 24 cm pande og får 10-12 stk. meget store pandekager.

  • Tip: Har du lyst til at variere dine pandekager og gøre dem grovere, så prøv følgende: tag 125 g fin ølandshvedemel og 25 g purpurhvedemel og følg ellers opskriften.