Vi springer over hvor kornet er højest

Småkager med dalarhvede og ingefær

Skøn sprød småkage med dejlig smag af ingefær. Er du en af dem, der knuselsker ingefær, så kan du ganske roligt komme mere i. Opskriften er udviklet i samarbejde med Ida Lawaetz.

Ingredienser

  • 150 g stuetempereret smør
  • 125 g sukker
  • 2 spsk. lys sirup
  • 190 g dalarhvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 spsk. fintrevet ingefær
  • 1 knivspids salt
  • ca. 20 stk.

Sådan gør du

  • Bland smør, sukker og lys sirup sammen til en ensartet masse.

  • Ælt derefter forsigtigt mel, bagepulver, fintrevet ingefær og salt i dejen.

  • Form dejen til en rulle på ca. 5 cm i diameter. Læg rullen i fryseren en halv times tid.

  • Skær småkager af dejen (ca. 20 stk.) og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

  • Bag dem ved 180°C i ca. 8 minutter, indtil de er let gyldne.