Vi springer over hvor kornet er højest

Brændende boghvedekærlighed

Brændende kærlighed med ristet boghvede, som tilfører en dejlig sprød konsistens til den bløde mos.

Ingredienser

  • 75 g hel boghvede
  • 750 g kartofler
  • 750 g hokkaidogræskar
  • Kartoffelvand eller mælk
  • Evt. smør
  • 400 g løg
  • 500 g porrer
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 håndfuld finthakket frisk timian
  • 1 tsk. knuste fennikelfrø, spidskommen eller dildfrø
  • Salt og peber
  • 4 pers.

Sådan gør du

  • Rist boghveden: Rist boghveden i ovnen ved 110° (alm. ovn) i en time.

  • Pil og skær løgene i smalle både, og skær de rensede porrer i 10 cm stykker, som snittes igennem på langs.

  • Steg løgene ved middelvarme i olien, til de er klare og bløde.

  • Tilsæt porrerne sammen med finthakket timian og fennikelfrø og steg videre, til porrerne er brune og bløde. Vend dem undervejs. Smag til med salt og peber.

  • Skræl kartofler og græskar og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i usaltet vand.

  • Mos: Mos grøntsagerne med kogevandet eller lidt mælk og tilsæt smør efter smag.

  • Anretning: Anret "kærligheden" på et fad. Mosen nederst, derefter løg- og porreblanding. Pynt med den ristede boghvede og lidt frisk timian.