Vi springer over hvor kornet er højest

Kornfrikadeller med svampe og parmesan

Lækre kødfrie frikadeller lavet med saftige portobellosvampe og vores Godaften Grød. 

Ingredienser

  • 2 dl Godaften Grød-blanding
  • 4 dl vand
  • 1 spsk. grøntsagsbouillon
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 1 finthakket løg
  • 3 spsk. revet parmesan
  • 4-5 spsk. sigtet speltmel
  • 1 æg
  • Salt og peber
  • Lidt frisk timian
  • 2 portobellosvampe skåret i tern
  • Olie til stegning
  • ca. 17-18 stk.

Sådan gør du

  • Kog grøden: Kom vand og grødblanding i en gryde. Kog grøden ved svag varme i fem minutter. Tilsæt 1 spsk. grøntsagsbouillon.

  • Afkøl grøden: Krydr grøden med lidt salt og lad grøden stå og afkøle i en times tid.

  • Portobellosvampe: Brun svampene i lidt olie på en pande. Tilsæt lidt frisk timian, finthakkede løg og hvidløg og sautér dem med svampene i et par minutter. Krydr med salt og peber. Afkøl blandingen til stuetemperatur.

  • Frikadellefars: Rør den afkølede grød sammen med æg, svampeblandingen, parmesan, sigtet speltmel, salt og peber.

  • Form kornfrikadellerne og brun dem på begge sider på en pande i lidt olie.

  • I ovnen : Bag dem derefter færdige i ovnen ved 180° i 30-35 minutter.

  • Serveringstip : Servér kornfrikadellerne med en grøn salat og lidt frisk parmesan.