Quinoatærte
Skøn sommertærte med quinoa og modne tomater.
Skøn sommertærte med quinoa og modne tomater.
Bland hvedemel og speltmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Saml blandingen med ca. 2 spsk. vand, så dejen er samlet.
Sæt dejen på køl i 30 minutter.
Rul dejen ud på et meldrysset bord og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform (ca. 24 cm). Prik tærtebunden med en gaffel.
Forbag tærtebunden i 10-12 minutter ved 180°, til dejen er let gylden.
Rens porrer og snit dem i tynde fine skiver. Sautér porreskiverne på en pande i lidt olivenolie, til de bliver bløde. Smag til med salt og peber.
Kog quinoa efter anvisning på posen.
Bland æg og fløde sammen, krydr med salt og peber.
Fordel æggeblandingen i en tærteform sammen med porrer og quinoa.
Pynt tærten med halve cherrytomater, frisk timian og smuldret feta.
Bag tærten i ovnen i ca. 30-35 minutter ved 180°, til æggemassen er fast.
Servér tærten med en frisk grøn salat.