Vi springer over hvor kornet er højest

Quinuasalat med syltede stikkelsbær

Quinua stammer fra Sydamerika og er et glutenfrit frø med meget højt næringsindhold.

Ingredienser

  • 1 dl quinua
  • 1/2 blomkål skåret i fine skiver
  • 1 bundt grofthakket persille
  • 1/2 squash skåret i tynde strimler med en gulerodsskræller
  • Syltede stikkelsbær: 
  • 130 g røde og grønne stikkelsbær
  • 1/2 dl vand
  • 50 g sukker 
  • Salt
  • Dressing:
  • 2 spsk. olivenolie
  • Saften fra en ½ citron
  • 2 tsk. honning
  • Salt og peber
  • 4 pers.

Sådan gør du

  • Kog quinuaen efter anvisningen og lad den køle af.

  • Bland quinuaen med blomkål, persille og squash. 

  • Kog vand og sukker op og tilsæt stikkelsbær. Krydr med lidt salt. Lad det koge med et par minutter. Afkøl de syltede stikkelsbær. 

  • Pisk dressingen sammen og vend den i salaten. Krydr med salt og peber. Pynt salaten med de syltede stikkelsbær. 

  • Skønt tilbehør til stegt laks eller kylling. 

Du kan variere retten ved at blande hvid, sort og rød hel quinua.