Vi springer over hvor kornet er højest

Rødbedetzatziki

Tzatzikien er rigtig god som tilbehør til hovedretter.

Ingredienser

  • 1 dl quinoa
  • 2 groftrevne rødbeder (200 g)
  • 2 fintrevne æbler
  • 4 spsk. græsk yoghurt
  • 1 fed knust hvidløg
  • 3 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. flydende honning
  • Salt
  • Finthakket persille
  • 6 pers.

Sådan gør du

  • Tilberedning af quinoa: Skyl quinoaen i rindende vand i en sigte. Kog 1 dl quinoa i 1,75 dl vand i 8 minutter. Sluk for gryden. Tilsæt salt og lad den trække i 10 minutter under låg. Afkøl quinoaen.

  • Rødbeder og æbler: Riv rødbeder og æbler på et råkostjern. Bland revne rødbeder med de revne æbler og tilsæt løskogt quinoa. 

  • Bland den græske yoghurt med hvidløg, citronsaft og honning. Smag til med salt.

  • Bland grøntsagerne sammen med dressingen lige inden serveringen og pynt med en håndfuld finthakket persille.