Vi springer over hvor kornet er højest

Spidskålssalat med quinoa

Servér denne enkle salat til aftensmad på en lun sommeraften. Den mætter godt med løskogt quinoa, kål og æg i skøn forening.

Ingredienser

  • 1 dl quinoa
  • 200 g kartofler
  • 2 æg
  • 1 lille spidskål (ca. 350 g)
  • 2 gulerødder
  • Dressing:
  • 1 tsk. karry
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamico
  • Saften af en citron
  • 1 tsk. honning
  • 3 dl græsk yoghurt
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl quinoaen: Kom 1 dl quinoa i en sigte. Skyl den godt med koldt vand. Kom frøene i en kasserolle og tilsæt 1,75 dl vand.

  • Sådan koger du quinoa: Kog quinoaen under låg ved svag varme i 8 minutter. Tag kasserollen af varmen, rør salt i, og lad det trække under låg i 10 minutter.

  • Kartofler: Kog kartoflerne netop møre, og lad dem køle af.

  • Æg: Kog æggene 7-8 minutter indtil de er hårdkogte. Lad dem køle af.

  • Dressingen: Rør alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål og smag til med salt og peber.

  • Skær spidskålen i tynde strimler, og skær kartoflerne i små tern.

  • Skræl gulerødderne og riv dem på et råkostjern eller mandolinjern.

  • Bland grøntsager med quinoa: Bland grøntsagerne og den kogte afkølede quinoa sammen.

  • Hæld dressingen over og vend den forsigtigt i salaten.

  • Pynt: Pynt salaten med kvarte hårdkogte æg.

  • Serveringstips: Servér retten med godt brød til.