Vi springer over hvor kornet er højest

Suveræn boghvedesalat

En kulørt salat med mange grøntsager og hel boghvede. Brug gerne mange krydderurter alt efter sæsonen. Du kan servere salaten til hvad som helst.

Ingredienser

  • 150 g hel boghvede (2 dl)
  • 3,5 dl vand
  • 1/4 tsk. salt
  • 40 g pinjekerner
  • 200 g gulerødder
  • 1 bundt radiser (100 g)
  • 2 forårsløg (50 g)
  • 1 gul eller rød peberfrugt (250 g)
  • 75 g tørrede abrikoser
  • 1 stort bundt krydderurter (mynte, persille, koriander eller lidt af hvert)
  • Dressing:
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 1½ spsk. olivenolie
  • 3 spsk. friskpresset citronsaft
  • Salt og cayennepeber efter smag
  • Salat til 4-6 pers.

Sådan gør du

  • Tilberedning af boghvede : Kom boghveden i en sigte og skyl den godt med kogende vand. Kom den i en gryde, og rist den ved høj varme under konstant omrøring i ca. 5 minutter.

  • Tilsæt vandet (gerne kogende fra kedlen) og kog under låg ved svag varme i 7 minutter.

  • Bland boghvede og dressing: Tag boghveden af varmen, rør salt i, og lad den trække under låg i 7 minutter. Køl den af og bland med dressingen.

  • Pinjekerner: Rist pinjekernerne på en tør, varm pande til de er gyldne.

  • Rens og snit grøntsagerne: Skræl gulerødderne og snit dem fint. Snit radiser, forårsløg og peberfrugt fint. Skær abrikoser i små stykker.

  • Krydderurter: Skyl og tør krydderurterne og pil stilkene fra.

  • Bland det hele: Bland grøntsager og boghvede. Smag til med salt, cayennepeber og citronsaft.

  • Hak krydderurterne groft og vend dem i salaten.

  • Pynt og serveringstip : Pynt salaten med de ristede pinjekerner og servér den med godt brød til.